Пропонуємо вам здивувати на Великдень своїх рідних, близьких, особливо діток, смачненькими, солоденькими яєчками.
Шоколадні яйця
Для приготування шоколадних яєць вам потрібно:
- Сирі курячі яйця (або перепелині)
- Плитки шоколаду
- Кондитерський мішок або шприц.
Приготування:
Курячі яйця та шоколад можете брати в будь-якій кількості.З початку потрібно підготувати форми. Беремо сирі яйця, обережно протикаємо невеличкий отвір з ширшої частини яйця. Але водночас отвір має бути достатнім, щоб потім вилити з нього вміст яйця, та залити туди цівкою розтоплений шоколад.
Тоненькою шпажкою розмішайте жовток, та злийте рідину в посуд. Вміст яєць поставте в холодильник, його в подальшому можна використовувати для випікання пасок або приготування інших страв.
Утворені зі шкаралупи форми для яєць потрібно ретельно промити як всередині, так і зовні. Заповніть шкарлупки теплою водою, покладіть в каструльку, додайте ще води та пару хвилин прокип'ятіть. Кип’яток вб'є всі мікроби. Вийміть з води шкарлупки та просушіть.
Якщо яйця будете фарбувати, тоді змішайте 4 ст. ложки оцту і дванадцять крапель харчового барвника з двома склянками кип'яченої води. В окрему чашку налийте оцет. Використовуючи пластикову ложку, занурте яйце в оцет, а потім занурте у фарбу на 2-3 хвилини. Обсушіть шкаралупки на паперовому рушнику.
Тепер можна приступати до безпосереднього виготовлення шоколадних яєць.
Помістіть формочки-шкарлупки в якусь підставку для яєць, в якій би вони були більш менш зафіксовані.
Накришіть шоколад дрібними шматочками або натріть на тертці. Далі розтопіть його в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Акуратно перелийте шоколад в кондитерський мішок або кондитерський шприц. Якщо його у вас немає, можна використовувати будь-який пакет, призначений для харчових продуктів, наприклад, для бутербродів. У пакеті потрібно буде трохи зрізати куточок, щоб можна було виливати з нього шоколад. Акуратно заповніть форми. Коли заповните шкаралупки, трішки покачайте підставку, щоб шоколад рівномірно розподілився і вийшло все повітря.
Після цього потрібно дати шоколаду охолонути. Коли він охолоне до кімнатної температури, можна поставити шоколадні яйця в холодильник.
Після остаточного застигання шоколаду, залишиться лише акуратно зняти шкаралупу з яєць (за бажанням), і великодні шоколадні яйця готові.
Їх можна обернути фольгою і дарувати близьким.
Шоколадні яйця на подобі до тістечка «Картопля»
Це самий простий спосіб приготування шоколадних яєць на Великдень своїми руками.
Для приготування потрібно:
- Заздалегідь спечений бісквіт або печиво
- Вершки або масляний крем
- Плитка білого та плитка чорного шоколаду
- Горішки, родзинки, цукати – за бажанням
Приготування:
Спечіть бісквіт і дайте йому охолонути. Якщо немає часу на випічку, можна взяти смачне куплене печиво. Перетворіть холодний бісквіт або печиво в крихти, за допомогою блендера або м'ясорубки. Це і буде основою для шоколадних яєць. За бажанням додайте в крихту нарізані горішки та попередньо замочені родзинки.
Збийте вершки або зробіть масляний крем, збивши пачку вершкового масла зі згущеним молоком. Кількість згущеного молока беріть на свій смак.
Розтопіть шоколад і вилийте його в крихту разом з кремом.
Сформуйте з отриманої маси невеликі кульки і надайте їм форму яєць. Викладіть їх на застелену пергаментним папером блюдо, і помістіть їх в морозилку на 30 хвилин.
Коли яйця застигнуть, їх можна вийняти з морозилки і вмочити в розтоплений шоколад. Вийдуть крашанки в шоколадній глазурі. Дайте глазурі застигнути – і все готово!
Смакуйте на здоров’я, та радуйте своїх рідних і близьких.
Щасливого Великодня!