Надзвичайно смачний шоколадний торт не залишить байдужими навіть самих вибагливих гурманів.
Для приготування потрібно:
- Мука пшенична – 1,5 стакани
- Яйце – 2 штуки
- Масло вершкове – 100 грамів
- Цукор – 1 стакан
- Мед – 2 столові ложки
- Сметана – 3 столові ложки
- Какао – 3 столові ложки
- Розпушувач
- Ванільний цукор
Шоколадна глазур:
- Масло вершкове – 100 грамів
- Цукор 100 грамів
- Сметана 100 грамів
- Какао – 5 столових ложок
Сметанний крем:
- Сметана 1 стакан
- Цукор 0,5 стакана
Приготування:
1. Збийте яйця з цукром, додайте какао та ванільний цукор.
2. Додайте мед, сметану, розтоплене вершкове масло і все добре перемішайте.
3. Поступово всипте муку, і знову все перемішайте.
4. Поділіть всю масу приблизно на три частини.
5. Кожну частину випікайте у формі змащеній маслом до готовності, при температурі 180 градусів.
6. Готові коржі залиште вистигати.
Приготуйте крем:
7. Збийте міксером сметану з цукром, ванільним цукром. Додайте какао, та збийте ще, до розчинення какао.
8. Змащуємо коржі (ставлячи один на один) кремом так, щоб він не витікав за краї коржів.
Приготуйте глазур:
9. Щоб приготувати глазур, розтопіть масло в невеликій каструльці на невеличкому вогні або водяній бані.
10. Додайте до нього цукор, какао, сметану, ретельно перемішайте.
11. Поставте суміш на плиту і мішаючи, доведіть до кипіння на малому вогні, та приберіть в сторону, щоб глазур вистигла.
12. Покриваємо глазур'ю верх та боки торту (щоб рівномірно розрівняти глазур, скористайтесь ножем, попередньо опущеним в гарячу воду).
Покладіть торт до холодильника, щоб він пропитався, та застигла глазур.
Насолоджуйтесь!
Автор Зоряна Ткач