Пропонуємо вам приготувати смачний шоколадний пиріг, який ви полюбите з першого шматочку.
Для приготування потрібно:
Для тіста:
- Борошно - 1 стакан
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1 стакан
- Молоко - 4 столові ложки
- Какао-порошок - 3 столові ложки
- Ванільний цукор
- Розпушувач
Для крему - пропитки:
- Сметана – 80 грам
- Молоко охолоджене – 1 стакан
- Цукор – 0.5 стакана
Шоколадна глазур:
- Масло вершкове – 100 грам
- Цукор 100 грам
- Сметана 100 грам
- Какао – 5 столових ложок
Приготування:
Змішайте яйця з цукром в глибокій мисці за допомогою міксера до утворення піни. Поступово додайте молоко, ванільний цукор, борошно, какао-порошок, розпушувач та доведіть все до однорідної консистенції.
Вилийте всю суміш в змащену маслом форму, та випікайте при температурі 170* протягом 25 – 35 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Приготуйте крем – пропитку:
Змішайте молоко, сметану, цукор, до повного розчинення цукру.
Вийміть форму з духової печі, та залийте приготованим кремом, щоб періг ввібрав в себе всю пропитку та охолов.
Приготуйте глазур:
Аби приготувати шоколадну глазур, розтопіть масло, додайте до нього цукор, какао, сметану, ретельно перемішайте. Поставте суміш на плиту і мішаючи, доведіть до кипіння на малому вогні.
Вийміть періг з форми, та полийте його шоколадною глазур’ю. За бажанням періг можна прикрасити кокосовою стружкою, або подрібненим горіхом.
Смачного!
Автор: Софія Таран