В кожної господині є свої маленькі секрети, якими вона користується повсякденно для економії часу, та для приданням своїм стравам шедеврального смаку.
Пропонуємо вам свої маленькі, але важливі кулінарні секрети, які будуть корисні не тільки для молодих, а і для досвідчених господинь.
Щоб рис був розсиптастим, потрібно його замочити перед варінням в холодній воді на 40 хвилин, та добре промити.
Щоб печінка була м’якою та ніжною, перед жаркою додайте до неї цукор.
Щоб печінка не гірчила, ретельно видаліть з неї всі прожилки (канали) по яких проходить жовч.
Щоб при варці яйця не лопались, помийте їх в холодній воді. Або додайте у киплячу воду, перед зануренням яєць, трішки оцту.
Щоб м’ясо було золотистим та ароматним, перед обсмажуванням змастіть його медом.
Щоб при смаженні картопля не розвалювалась та не прилипала до сковорідки, замочіть вже порізану на шматочки картоплю перед смаженням в холодній воді на 20 хвилин, та промокніть паперовим рушником, аби картопля була суха.
Швидко подрібнити часник можна так: роздушіть його ножем до досточки, та наріжте на потрібні шматочки.
Щоб не плакати від цибулі, очистіть лушпиння, але залиште при цьому хвостики. Ви зможете швидко і легко нарізати цибулю, підтримуючи його за ці самі хвостики. Потім їх можна обрізати і видалити.
Перед натиранням на тертці м'яких сортів сиру потримайте їх в морозилці протягом 30 хвилин.
Щоб м'ясний фарш став соковитим, в нього слід додати цукор з розрахунку 1 столова ложка на 1 кілограм фаршу.
Якщо готуєте здобу з родзинками, то родзинки слід помити і обваляти в борошні, тоді вони рівномірно розподілиться в тісті.
Щоб харчова плівка не рвалася і не прилипала до рук при обмотуванні продуктів, зберігати її краще в холодильнику.
Щоб красиво нарізати м’ясо на потрібні нам шматочки, покладіть його на пів години до морозилки. В напівзамороженому стані м’ясо буде дуже легко нарізати.
Щоб краще і більше видавити з лимона соку, покладіть його до мікрохвильовки на 15 – 20 секунд, або подавіть його з усіх сторін до дощечки.
Щоб картопля на деруни не чорніла, натирайте її разом з цибулею. І ваші деруни будуть в середині білими і апетитними.
Користуйтесь із задоволенням!
Напишіть нам про свої маленькі кулінарні хитрості, і ми обов'язково їх розмістимо на сайті із зазначенням автора.
Автор Зоряна Ткач